Παραδοσιακή - Αυθεντική ψαροταβέρνα!

Τύπος

Τύπος


Είπαν για μας:
Εκλεκτές γεύσεις και καλές τιμές στον "Γιάννη" στο Χατζηκυριάκειο

Οταν με την κρίση που βιώνουμε ένα εστιατόριο είναι σχεδόν γεμάτο μεσημέρι-βράδυ, αυτό αποτελεί ένδειξη ότι πιθανότατα το φαγητό που προσφέρει είναι καλό και οικονομικό.
Ο "Γιάννης" είναι μια συνοικιακή ψαροταβέρνα στο Χατζηκυριάκειο...

Ο "Γιάννης" είναι μια συνοικιακή ψαροταβέρνα στο Χατζηκυριάκειο, με πολύ καλές πρώτες ύλες, σωστή τεχνική στην παρασκευή τους, απλές και καθαρές γεύσεις.
 
Ξεκινήσαμε με μια πράσινη φρεσκότατη σαλάτα και με βραστά βλίτα, παντζάρια και κολοκυθάκια. Η αχινισαλάτα ήρθε σε πιάτο σούπας, γενναία μερίδα. Το συμιακό γαριδάκι ήταν τραγανό, σκέτο λουκούμι. Ο μαρινάτος γαύρος σπιρτόζικος, το χταποδάκι στα κάρβουνα νοστιμότατο, και όχι "λάστιχο", όπως συνηθίζεται στις περισσότερες ψαροταβέρνες.

Συνεχίσαμε με καλαμαράκι και μπαρμπουνάκι στο τηγάνι, που είναι και το δυνατό σημείο του "Γιάννη". Και τα δύο ήταν ζουμερά, τραγανά και είχαν ρουφήξει ελάχιστο λάδι. Κλείσαμε με φρέσκο μπακαλιάρο στα κάρβουνα, τον οποίο ο ψήστης έβγαλε από τη φωτιά μόλις είχε ψηθεί και λίγο πριν στεγνώσει.

Ο "Γιάννης" δεν είναι δήθεν, δεν έχει εξεζητημένους μεζέδες ούτε λίστα κρασιών. Από γλυκά μην περιμένετε πολλά πράγματα, αλλά θα ευχαριστηθείτε το χαλβαδάκι, κέρασμα του καταστήματος.www.gastronomos.gr    Κείμενο: ΆΓΓΕΛΟΣ ΡΕΝΤΟΥΛΑΣ
Μαστόρικο τηγάνι και ψαράκια στη σχάρα σε μια παλιά γειτονιά του Πειραιά.
Η θέση: Επί της λεωφόρου Χατζηκυριακού, σχεδόν απέναντι από το ομώνυμο ίδρυμα, τα τραπεζάκια του Γιάννη καταλαμβάνουν το πεζοδρόμιο σχεδόν όλης εκείνης της πλευράς του τετραγώνου. Λίγο παρακάτω, στον ίδιο δρόμο, είναι κι άλλες ψαροταβέρνες, αφού η γειτονιά είναι γνωστή πιάτσα για φαγητό στον Πειραιά. Θες η κρίση, θες η φυσική παρακμή του χρόνου, πολλοί είναι αυτοί που αποφεύγουν πια το πιο κοσμικό και «τσιμπημένο» Μικρολίμανο.
 
Η ατμόσφαιρα: Όμορφο και λιτό μαγαζί με γαλάζιες λεπτομέρειες και θαλασσινό διάκοσμο. Δύο αίθουσες με ξεχωριστές εισόδους επί του πεζοδρομίου και ανάμεσά τους η κουζίνα όπου επιτελούνται μικρά μαγειρικά θαύματα. Οι παρέες αρκετές και τα τηγάνια παίρνουν φωτιά για να προλάβουν τα πεινασμένα στόματα.
 
Το φαγητό: Είναι το κάτι άλλο το τηγάνι του Γιάννη ή -πιο σωστά- των γυναικών που έχουν αναλάβει αυτόν τον τομέα, αφήνοντας στον άντρα το ψήσιμο. Τα καλαμαράκια τραγανά από έξω, με ζωντανή ακόμη τη σάρκα τους και όχι ύποπτα μαλακωμένη. Η γαρίδα ψιλή, φίνα, άφηνε στο στόμα θάλασσα. Και πριν προλάβουμε να τελειώσουμε τον τροφαντό γαύρο, «άλλη μια γαρίδα, παρακαλώ», «φρούτο είναι, φρούτο». Λαδίλα ούτε ίχνος.
Και ενώ είχαμε ήδη καταλήξει ότι το τηγάνι είναι το δυνατό του χαρτί, να που έσκασαν μύτη στο τραπέζι τα ψητά στα κάρβουνα – χταπόδι και σαρδέλες. Και επαναθεωρήσαμε. Ο τομέας αυτός ανήκει στη δικαιοδοσία του ίδιου του Γιάννη. Ούτε σε ακριβά εστιατόρια ούτε σε μοδάτα ταβερνάκια του συρμού δεν έχω φάει τέτοιο χταπόδι• μαστιχωτό, σαρκωμένο, τριζάτο. Οι σαρδέλες τέλεια «μεταχειρισμένες», ήρθαν στο τραπέζι με στεγνή, καψαλισμένη πέτσα, παρφουμαρισμένες ωραία από την τσίκνα του κάρβουνου, αλλά η σάρκα τους φρέσκια, με τους χυμούς της να μην έχουν στεγνώσει στο ψήσιμο. Δεν τις χαλαλίσαμε με το λαδολέμονο. Στα συν και οι σαλάτες και τα ορεκτικά. Από τη χωριάτικη μέχρι τα βλίτα και τη φάβα, όλα καλοφτιαγμένα.
 
Ο λογαριασμός: Με 15 ευρώ το άτομο έχεις τσιμπολογήσει… χορταστικά.
 
Η κάβα: Το χύμα του δεν ήταν του γούστου μας, αλλά τη βγάζεις μια χαρά με μπιρίτσες ή ούζο.

Επικοινωνία

Ο Γιάννης
Ψαροταβέρνα
Λεωφ. Χατζηκυριακού 107
18539 Πειραιάς
Τηλ.:   210.41.80.160
Κιν:     6943.063.082
           6982.380.122

Sitemap

Αρχική
Ψαρονοστιμιές
Τύπος
Μεσογειακή διατροφή
Ψαρομεζέδες - Delivery
Τιμοκατάλογος - Delivery
Επικοινωνία - Χάρτης πρόσβασης

Χρήσιμα

Δωρεάν parking
παραπλεύρως (οδός Καρπάθου)